Alles wat je moet weten over zakendoen in het buitenland met presentator Thomas van Zijl, onair en online als podcast.

Tweewekelijks verzorgt Culture-Inc.’s Esther Janssen deze rubriek met items over cultureel verantwoord ondernemen ofwel hoe je nog beter kunt inspelen op je zakenpartners, collega’s of klanten in buitenlandse markten. Luister mee!

GA LATIJNS-AMERIKA IN VIA COLOMBIA

03-02-2021
Ondanks de coronacrisis kijken ondernemers nog altijd naar kansen in het buitenland. Elke dinsdag praten we daarom over Zakendoen Over De Grens. ‘Nederlanders hebben een streepje voor in Colombia, maar niet beginnen over Pablo Escobar’

IN HET ‘DUITSLAND VAN AZIË’ IS PERFECTIONISME LEIDEND

02-21-2021
Japan, het land van de rijzende zon – dat is hoe we het kennen. Maar het land bezit ook bij uitstek een eilandcultuur, zegt Esther Janssen, oprichter van Culture-Inc. en schrijver van het boek Zakendoen van hier tot – hoe toepasselijk – Tokio. En eeuwenlang was Nederland hét land dat zorgde voor een venster op de wereld, én kennis en technologie naar het land bracht.

ZAKEN MET CHINA IN HET JAAR VAN DE OS

02-16-2021
Als je een vestigingen hebt in China is het belangrijk om je vlak voor het Chinese nieuwjaar van je meest genereuze kant te laten zien. ‘Daarvoor gebruiken Chinezen een rode envelop met geld, de hongbao. Ik ken Nederlandse bedrijven waar het interne complience-beleid deze hongbao verbood, maar dat is de beste manier om een groot personeelsverval in gang te zetten: dan komen mensen niet meer terug. Toen men de betekenis begreep heeft dat bedrijf alsnog een voorziening getroffen.’

OOK DELEGEREN KENT ZIJN GRENZEN

19-1-2021
De Nederlandse voorkeur om zaken te delegeren kan nog wel eens verkeerd uitpakken in het buitenland. Ook daar is het belangrijk om de vinger aan de pols te houden, omdat je niet alles van grote afstand kunt overzien.

BREXIT: HOU HET HOOFD KOEL EN DE BANDEN WARM

05-1-2021
Nu de Brexit een feit is, is het vooral zaak om het hoofd koel te houden, en zaken die nog niet helemaal duidelijk zijn niet op de spits te drijven. Veel Britse bedrijven zijn ook slachtoffer van de Brexit en net zo gefrustreerd over de nieuwe situatie, zegt Esther Janssen, oprichter van Culture-Inc. en schrijver van het boek Zakendoen van hier tot Tokio.

RUIM BAAN VOOR VROUWEN DIE ZAKENDOEN OVER DE GRENS

21-12-2020
Ondanks de coronacrisis kijken ondernemers nog altijd naar kansen in het buitenland. Maar hoe ruim zijn eigenlijk de mogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers in de Arabische wereld – corona of geen corona? En waar moet je als man op letten in de omgang met vrouwen in andere culturen? Esther Janssen, oprichter van Culture-Inc., kent de conventies, maar ook de nuances.

WEES BEHOEDZAAM EN ZUVERLÄSSIG!

07-12-2020
De Duitse markt is veelbelovend en bovenal: niet te ver weg. Een ideale springplank voor startups, mits ze hun huiswerk doen en niet te hard van stapel lopen. Want hoewel we buren zijn, zijn er behoorlijk wat cultuurverschillen. Nederlandse bedrijven of startups komen graag snel ter zake en willen stappen zetten, terwijl Duitsers graag zien dat alles eerst goed en tot in de details is uitgewerkt – zeker als het gaat om innovaties die zich nog niet helemaal bewezen hebben.

FREQUENTE COMMUNICATIE MET RELATIONELE CULTUREN

24-11-2020
Zakendoen is in de kern verbinding leggen’, zegt Esther Janssen, en dat vraagt dat je elkaar ook persoonlijk ontmoet en zo een gevoel krijgt voor die lokale markt en omstandigheden. En zolang die persoonlijke ontmoetingen er niet in zitten, is het zaak om de frequentie van je digitale contacten op te voeren. ‘Het is het beste alternatief op dit moment en vooral erg geschikt in relationele culturen, zoals de Zuid-Europese, Arabische en latino-culturen.’ Juist in die culturen is videobellen een uitkomst, ook als er geen directe aanleiding is, zegt Janssen. ‘Dan hoor je ook meer. Je móet die verbinding weten te leggen; het is ook heel effectief om dat te doen, omdat je meer hoort wat er speelt. En daar kun je weer op inspelen. Je kunt ook een beetje je compassie tonen met mensen, dus ik denk dat het heel belangrijk is. Overigens zijn social media ook prima om relaties te bestendigen en te versterken.’

ZAKENDOEN IN DE VS? MOVING FORWARD

09-11-2020
Wie zaken doet in de VS heeft een zakenpartner die óf heel blij is, óf heel teleurgesteld – iets er tussenin is onwaarschijnlijk. Weet je niet hoe je zakenpartner erin staat? Volgens Janssen is het dan beter om je op de vlakte te houden – ga in geval geen hilarische video’s over Trump delen. ‘Laat het aan hen, benadruk dat er kansen liggen. Moving forward is het adagium.’ Volgens Janssen liggen er nu kansen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit en groene energie. ‘Voor Nederlandse fietsverkopers als Gazelle en Van Moof die in de VS actief zijn, liggen er nu grote mogelijkheden. Laat je Amerikaanse partner in elk geval zien dat wat voor snelle resultaten jouw product kan opleveren. Amerikanen komen immers al heel snel op de ‘What’s in it for me?’